بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۴۶۲۲
طراح طرح تاسیس سازمان ملی مهاجرین با بیان اینکه صرفِ طرد کردن اتباع بیگانه نمی‌تواند مشکل اتباع را مرتفع کند، گفت: در حالی که جمعیت افغانستان ۳۵ میلیون نفر است، مااز ابتدای انقلاب تاکنون ۴۲ میلیون تبعه افغانستانی را از کشور طرد کرده‌ایم.
شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۹

ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به آخرین وضعیت ساماندهی اتباع خارجی در کشور گفت: در حال حاضر دیتای بسیار مناسبی در مورد مصرف آرد و نان در کشور در اختیار مسئولان دولتی قرار دارد؛ به طوری که میزان مصرف سرانه افراد در 3 سال گذشته به ریز هر استان موجود است. 
وی با بیان اینکه دولت در بودجه سال آینده 250 هزار میلیارد تومان برای یارانه آرد و نان تخصیص داده که رقم بسیار بالایی است، خاطرنشان کرد: ایران جزو ارزان‌ترین کشورهای دنیا در بحث قیمت نان است و  در تحلیل داده‌ها 5 درصد از مصرف‌کنندگان نان معادل 35 درصد کل جمعیت کشور نان مصرف می‌کنند که برآورد ما یارانه نان این 5 درصد حدود 80 هزار میلیارد تومان می‌شود.
ابوترابی با بیان اینکه بررسی‌های ما نشان می‌دهد که این 5 درصد مصرف، عمدتاً مربوط به اتباع خارجی غیرمجاز و خوراک دام است، عنوان کرد: ما از وزیر کشور که به شکل همزمان رئیس شورای سیاست‌گذاری و هماهنگی اتباع غیر مجاز و رئیس شورای آرد و نان کشور است، انتظار داریم که برای این 5 درصد که یک سوم بودجه کل تخصیص یافته به یارانه نان را مصرف می‌کنند، فکری اساسی کند.
عضو کمیسیون شوراهای مجلس ادامه داد: در صورتی که  ما مانع هدررفت این 80 هزار میلیارد تومان شویم و این حجم عظیم نقدینگی را به تکمیل پروژه‌های عمرانی نیمه‌کاره در کشور تخصیص دهیم، بسیاری از مشکلات کشور از جمله در حوزه اشتغال‌زایی و رشد اقتصادی مرتفع خواهد شد. 
طراح طرح  تاسیس سازمان ملی مهاجرین درباره عزم رئیس‌جمهور و وزیر کشور برای ساماندهی اتباع خارجی که در اظهارات هر دو آنها در ابتدای آغاز به کار دولت بیان شد، گفت: مسئله اتباع با سخنرانی و بگیر و ببند و طرد حل نمی‌شود و مشکل اتباع تنها با یک برنامه بلندمدت و نظام‌مند قابل حل است.
وی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که ما در 37 رسته شغلی به اتباع نیازمند هستیم. از سوی دیگر نیز اتباع به لحاظ نبود امنیت و زیرساخت‌ها در کشور افغانستان به کار کردن و زندگی در ایران نیاز دارند. بنابراین ما باید برای حل مسئله ورود اتباع غیرمجاز به کشور، اقدام به ساماندهی و نظام‌مند کردن این نیازمندی دو طرفه کنیم. 
ابوترابی گفت: ما به یک تعداد از اتباع برای رفع نیازهای کشور در حوزه نیروی کار نیاز داریم پس باید ابتدا ارزیابی دقیقی از تعداد نیروی کار مورد نیاز بدست آوریم و به همان تعداد نیرو جذب کنیم. البته ابتدا باید از این افراد انگشت نگاری و چهره‌نگاری کنیم و سوبسید یارانه‌ها و مالیات آن را بگیریم و علاوه بر این محل سکونت آن را به طور دقیق احصا کنیم. 
وی افزود: به هر حال ایرانی‌ها سراغ یک سری از شغل‌ها همچون سنگ‌بری، مرغ‌داری و گاوداری نمی‌روند و اگر ما نیروی انسانی مورد نیازمان را از اتباع تامین نکنیم برخی از مشاغل که با امنیت غذای جامعه مرتبط است، دچار مشکل می‌شود. ما امروز 17 درصد از صادرات لبنیات در منطقه غرب آسیا را در اختیار داریم که یک دستاورد قابل توجه است که نباید دچار خلل شود. از سوی دیگر در حوزه صنعت ساختمان به نیروی انسانی اتباع نیازمند هستیم. بنابراین باید ما حداقل به نصف اتباع غیرمجازی که هم‌اکنون در کشور حضور دارند، برای کار در کشور نیازمند هستیم. 
ابوترابی درباره جزئیات طرح تاسیس سازمان ملی مهاجرین عنوان کرد: بر اساس این طرح وزارت کار باید یک سامانه‌ای را فعال کند که در این سامانه فراخوانی برای آن مشاغل 37 گانه اعلام شود. در صورتی که ظرف 20 روز ایرانی‌ها برای کار در این مشاغل اعلام آمادگی نکردند، از میان اتباع خارجی غیرمجاز که پروسه قانونی مورد اشاره را طی کرده‌اند، نیاز نیروی انسانی کشور را تامین کنیم. 
وی افزود‌: طبق این طرح عملکرد اتباع خارجی که در مشاغل 37 گانه مشغول به کار می‌شود، هر سال مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و اگر حائز یک سری از شرایط نبودند، کارت اقامت آنها باطل و از کشور طرد می‌شوند. 
طراح طرح تاسیس سازمان ملی مهاجرین با بیان اینکه با طرد کردن صرف اتباع غیرمجاز از کشور، مشکل اتباع قابل حل نخواهد بود، گفت: ما بعد از انقلاب 42 میلیون تبعه افغانستانی را از کشور طرد کردیم در حالی که جمعیت افغانستان 35 میلیون جمعیت داشته است بنابراین طرد پاسخگو نیست. 
ابوترابی تاکید کرد: ما الان خیلی از اتباع را داریم که در انگشت نگاری‌ها مشخص شده که 21 بار از کشور طرد شده‌اند و گویی رفت و آمد بین ایران و افغانستان برای آنها تبدیل به امری تفریحی شده است. البته بسیاری از این اتباع هر بار که به کشورشان می‌روند و به ایران بازمی‌گردند همراه خود سلاح و مواد مخدر هم وارد ایران می‌کنند تا هزینه رفت و برگشت‌شان را دربیاورند.

ارسال نظرات